неделя, 22 юли 2012 г.

Фирма за онлайн-игри глобена от КЗП


Фирмата "Майсайт" ЕООД е глобена от Комисията за защита на потребителите за нарушения в десет нейни сайта с игри, които обещават реални парични и предметни награди и виртуални пари и предмети, съобщиха от ведомството.
Доставчикът на услугите не е посочил името, адреса или седалището си, телефон и електронна поща за осъществяване на пряка и навременна връзка с него, което би възпрепятствало потребителя да упражни правото си на рекламация при необходимост. Той не е предоставил и данни за вписването му в търговски или друг публичен регистър, което е задължително при осъществяването на подобна специфична дейност.
Липсва също и информация за органа, осъществяващ контрол върху дейността му.
За всяко от тези нарушения Законът за защита на потребителите предвижда глоба от 500 лв. до 2 500 лв. В този диапазон са и наложените от комисията санкции за всеки от сайтовете.
Нарушенията са констатирани в следните сайтове: www.vbox7.info, www.zvyn.com, www.vsekidenpari.com, www.jaltici.com, www.spe4eli.com, www.koledninagradi.com, www.nagradi.bg, www.nagradite.bg, www.tejkari.com, www.bogatashi.com /Б.р. - Сайтовете предлагат различни игри за бързо забогатяване/.  
Проверката е извършена по сигнал и със съдействието на сектор „Компютърни престъпления" на ГД „Борба с организираната престъпност". 


Няма коментари:

Публикуване на коментар